Noutati

Compania John Deere a elaborat raportul finaciar: în ciuda scăderii vânzărilor, profitul net a crescut

Compania John Deere a elaborat raportul finaciar: în ciuda scăderii vânzărilor, profitul net a crescut

La întrunirea oficială a companiei, Deere & Company a declarat că, în ciuda încetinirii tendințelor generale în sectorul agricol, ea continuă să profite și a câștigat 386 milioane de dolari. Cu toate acestea comparînd cu anul precedent câștigurile au scăzut în mod semnificativ. Președintele Consiliului de Administrație și CEO al Deere & Company Samuel Allen, a declarat că "rezultatele ultimului trimestru reflectă încetiniri pe piața agricolă mondială.

Situația economică actuală reduce interesul față de utilajele agricole, în special în echipamentul agricol mare, și conduce la o scădere a cantității de profit financiar și vânzări. Acum, compania lucrează asupra reducerii costurilor si dezvoltării unei politici mai flexibile pentru diferite regiuni ale lumii în sfera de creditare și asigurări a utilajelor agricole. Reducerea costurilor a demonstrat rezultate concrete: profitul net chiar a crescut: în primul trimestru al anului 2015 s-a ridicat la 156.8 milioane de dolari. Același trimestru în anul 2014 – 142,2 milioane.

Totodată se prognozează în continuare o scădere a prețurilor la cereale și a rentabilității reduse în afaceri agricole. Compania John Deere intenționează să mărească competitivitatea sa prin luarea în considerație a necesităților piețelor regionale din intreaga lume.