Noutati

Tractor John Deere seria 8R - hit sezonului

Tractor John Deere seria 8R - hit sezonului

În piețele americane și europene John Deere tractoare din seria 8R, completate cu motoare economice PowerTech cu șase cilindri RSX Stage III (Tier 3-4) de 9 litri capacitate în intervalul de 260-360 cai putere, cuplu mare, pozitionat ca fiind "combinația optimă de performanță superioară și protecției mediului". În Moldova, ca și toate celelalte țări din CSI, tractoarele din seria 8R distribuitori oficiali de John Deere PowerTech furniza un set complet RSX Stage II (Tier 2), care, probabil, poate fi definit ca "un compromis între performanță de mediu și performanțe superioare în favoarea celor din urmă".

"Marketerii John Deere au împărțit piața mondială în patru zone, setările de configurare standarte a tehnicii, in genere, care nu este la comanda individuala, livrate la fiecare dintre zonele sunt determinate pe baza cadrului de condiții economice și de mediu în aceste zone, - spune directorul "Agro Mester HD" Serghei Pruteanu. De exemplu, pe piețele europene, unde rata de remunerare, de serviciu și "cultura tehnologic" general, este foarte mare, și legile de mediu sunt foarte stricte, John Deere aduce utilaje agricole, potrivit standartelor ecologice gradul 3-4. În Rusia, Ucraina, Republica Moldova, alta situatia - alte oportunitati agrare și prioritățile în domeniu. Ca rezultat in cele mai multe dintre țările din CSI și Asia John Deere aduce tehnica prin distribuitorii oficiali cu ecostandarte mai puțin stricte - Tier 2. În fezabilitatea acestei politici ne-am convins singuri.

De exemplu, luna trecuta dupa ordin de către biroul central de John Deere, compania noastră a efectuat achiziții de testare de motorină la cele mai mari șapte rețeli de stații de benzină în cele trei regiuni - nord, zona centrală și de sud a Republicii Moldova. Probele au fost trimise la studii în laboratoare autorizate în Austria și Germania. Rezultatele analizei nu au fost foarte optimiste, dar așteptate: doar intr-o singură mostră conținut de sulf și alte chimicate se apropie mai mult sau mai puțin la un nivel acceptabil, în altele este de multe ori mai mare decât cele stabilite în regulamentele europene. Tehnica, completata cu standardul Tier 2, poate să lucreze chiar și pe asa diesel. Întrucât motoarele de mașini agricole dotate în conformitate cu standartele ecologice europene, filtre de diesel și convertoare catalitice pot eșua după câteva ore de lucru pe combustibil de calitate scăzută.

Cele de mai sus nu înseamnă că mașini agricole cu motoare, cum ar fi Tier 2 John Deere, vorbind in figural, fără nici un motiv sunt vopsite "in culoare verde". Ecologia lor de mediu cu siguranță este mai mică decât ecologia de Tier III, dar sunt ecologice, cel puțin într-o sistema standarda de control automat de puterea acumulata de motor, care depinde de condițiile de încărcare atunci când se efectuează o anumită operație tehnologica agricola, adică consumul optim - și adesea care este mai mica decât la alte mărci de mașini agricole - avind in vederea cantitatea de combustibil. În acest caz, fiabilitate de și puterea John Deere este aceeași pentru aceleași modele, dar cu alte ecostandarte.