Noutati

Creşterea preţurilor la combustibil

Creşterea preţurilor la combustibil

In legătira cu creşterea preţurilor la combustibili, fermierii moldoveni vor organiza un acţiuni de protest. Cea mai recentă creşterea preţurilor la combustibil a fost de aproximativ o săptămână în urmă. Astăzi, motorină şi benzină coastă aproximativ cu 60 de bani mai scump. Aşa cum au explicat importatori de produse petroliere creşterea preţurilor de combustibil în Moldova a fost determinată de creşterea petrolului pe pieţele internaţionale, creşterea accizelor şi întărirea dolarului.

Recent, preţul la combustibil a crescut la un nivel inalt: de la 17.65 lei până la 17.75 lei pentru un litru de benzina 95 si de la 16.65 până la 17.75 pentru un litru de motorina.

Vlad Filat, prim-ministru al ţării, a criticat NARE după aceste evenimente. El, de asemenea, a exprimat nemulţumire in privinta la formarea preţurilor la combustibil pentru autovehicule si tehnica agricola. Victor Parlicov, de asemenea, a remarcat faptul că creşterea preţurilor a fost nemotivată, dar nu are instrumentele necesare pentru a preveni această.

Aceasta este a treia creştere preţului la combustibil în acest an. Prima a fost în martie, când preţul a crescut la 60 de bani, a doua - în august - la 50 de bani.