Noutati

Combine John Deere sporesc la recolte ridicate

Combine John Deere sporesc la recolte ridicate

Fermierii moldoveni in acest sezon au colectat o recolta de record pentru ultimii zece ani - mai mult de 1.000.000 de tone. Acest lucru a fost posibil datorită condițiilor meteorologice bune. Pe 5 august în timpul unei conferințe de presă Vasile Bumacov - Ministrul Agriculturii, a anunțat rezultatele preliminare ale companiei de recoltare.

În special, el a remarcat că in total a fost colectat mai mult de un milion de tone de cereale. Acesta a fost cea mai mare recolta din ultimii 10 ani. De la fiecare hectar, în medie, a fost colectat de 3.1 tone de cereale. Cota de grâu este de aproximativ 40% din recolta totală. Pentru securitatea alimentară a țării noastre vor fi trimise la pastrare 340.000 de tone, iar pentru hrana animalelor - aproximativ 400.000. Cereale sunt suficiente chiar pentru export. Se planifica pentru a exporta în jurul de 160 de tone.

D-l Bumacov a spus că o astfel de recolta mare nu înseamnă neapărat că prețul produselor de panificație se va scade în mod automat. El și-a exprimat încrederea că prețurile la cereale se vor schimba în mod necesar, dar nu imediat. Producătorii de productie de panificație vor fi informați cu privire la prețurile optime, în scopul de a preveni diferite tipuri de speculații.

Va reamintim că în ultimul an fermierii din Republica Moldova au colectat aproximativ 550.000 de tone de cereale. Seceta era de vina pentru roada scăzuta. Randamentul a fost de circa 1,5 tone de cereale la hectar. În ceea ce privește costul de grâu la 1 tonă, acesta ajungea la 4000 - 4200 lei. În acest an pretul se aștepteapta să scadă in jumătate.

Sezonul de recoltare continuă. Compania Agromester HD, reprezentantul oficial si exclusiv al John Deere în Moldova, a prezentat la "Ziua Campului", ce a avut loc recent, o noua linie de modele MY2012 de combine John Deere si tractoare John Deere. Acestea sunt mașini puternice și economice de combustibil, ei ajuta la colectarea randamente ridicate la viteză mare cu deteriorarea minim la cereale. Aceste combine vor ajuta să obțineți cele mai bune rezultate la recoltare.