Noutati

Ziua Câmpului - sărbătoare primăverii și a aratului cu John Deere

Ziua Câmpului - sărbătoare primăverii și a aratului cu John Deere

"Ziua Câmpului", care s-a petrecut 23 aprilie 2013, a unit într-un loc peste 60 de reprezentanți celor mai mari întreprinderi și gospodării agricole ale Republicii Moldova. Întâlnirea a avut loc în raionul Cahul, satul Moscovei (175 km la sud de la Chișinău), pe teritoriul gospodăriei agricole "Răzmost".

În acest an, "Răzmost" a cumpărat de la AgroMester HD 3 semanatoare noi pentru culture prășitoare. Prezentarea acestora și a fost unul din motive, pentru organizarea aceastei întâlniri. În afară de semănătoare, a fost, de asemenea, prezentată și tehnica de bază, și anume, 3 tractoare a producătorul american John Deere. AgroMester HD este dealer oficial și exclusiv a companiei John Deere în Republica Moldova.

Astfel, modelul a celui mai puternic tractor, din seria 8R are caracteristici cu adevărat uimitoare, care-l diferențiază brusc de la alte tractoare analogice. Acest tractor puternic, confortabil și ușor de operat este ideal pentru prelucrare cîmpului de la orizont la orizont, deoarece în el operatorul va menține concentrarea și bună performanță pe tot cursul zilelor și nopților lungi de lucru! Și toate acestea - datorită cabinei confortabile și utilizării ușoare.

Punctul final a întîlnirii "Ziua câmpului 2013" în satul Moscovei a fost demonstrația tehnicii prezentate în acțiune, și anume direct în câmp. Toate tractoare John Deere au demonstrat rezultate excelente, care au fost pe deplin apreciate de toți oaspeții evenimentului.

Semănarea din acest an a avut loc sub stricta supraveghere a sistemului inteligent de prelucrarea solului de la compania John Deere, care controlează cu acuratețe maximă semănarea cîmpului, indiferent de forma sau relieful terenului. În special, la întîlnire a fost prezentat receptorul StarFire 3000. Câteva cuvinte despre acest dispozitiv.

StarFire 3000 oferă posibilitatea de a detecta abaterile mașinii în diferite planuri. Receptorul poate corecta aceste abateri pentru a identifica starea reală a mașinii în conformitate cu relieful întregului câmp. Primind semnal de la sistemul global de poziționare (GPS) și GLONASS (sistemul de satelit rusesc, analogic cu GPS), acest dispozitiv permite menținerea stării funcționale a sistemului de navigație, chiar și în condiții înumbrite (de exemplu, atunci când tractorul se deplasează de-a lungul hotarului pădurii) sau la apariția altor tulburări. Acest model de receptor a sistemului inteligent de prelucrare a solului este o combinație unică de tehnologii ale secolului XXI și tradiilor milenare agricole.