Noutati

John Deere a prezentat un tractor cu ghidare automată

John Deere a prezentat un tractor cu ghidare automată

La expoziţia AgroExpo -2016 compania John Deere a prezentat tractorul cu ghidare automată John Deere 8320R, dotat cu serie de sisteme, care-l transformă într-un vehicul, care, cu adevărat, merge singur.

Sistemul principal al ghidării cu ajutorul computerului prin satelit – AutoTrac – funcţionează întru totul în regim automat: operatorul preia volanul doar la manevrele de întoarcere în capătul parcelei sau la ocolirea obstacolelor. Sistemul permite să fie parcurse cu uşurinţă traseele drepte şi cele cu multe cotituri, chiar şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Utilizarea sistemului AutoTrac la lucrarea solului permite mărirea vitezei medii de lucru, eficientizarea prestaţiei agregatelor agricole şi reducerea suprafeţei de suprapuneri reciproce. Datorită numărului mai mic de treceri cu roţile tractorului pe acelaşi loc solul este mai puţin tasat.

Tractorul este prevăzut şi cu iTecPro – un sistem ce coordonează funcţionarea tractorului şi a echipamentului remorcat la cotituri sau în capătul parcelei. iTecPro ghidează automat tractorul pe traiectoria optimă, intervenind, în acelaşi timp, cu anumite corecţii în funcţionarea echipamentului. Având la îndemână acest modul, operatorul nu va mai trebui să pună mâna pe volan la virajuri.

Funcţionarea acestor sisteme şi „ghidarea fără volan” a demonstrat-o practic în cadrul acestei expoziţii tractorul John Deere 8320R.